Hopp til hovedinnhold
Fra smia i myhre smie

Om Myhre Smie

I familiebedriften Myhre Smie holdes det tradisjonsrike håndverket i hevd

Lundheim - gården hvor Myhre Smie har sitt utspring fra

Karen og Sigurd Myhre foran gamlesmia

Fra produksjonen i myhre smie

Svein Morten Myhre i aksjon ved ambolten

Myhre Smie holder til på gården "Lundheim", som ligger høyt og luftig til i Vest Torpa - en liten bygd midt mellom Lillehammer og Valdres. Her har vært smed siden bygdesmedens dager, da som smie for reparasjonsarbeid og tilvirking av nødvendigheter på gårdene omkring.

På Lundheim ble det drevet tradisjonelt jordbruk, først av oldefar Sigurd Myhre (f. 1900), så av bestefar, Erik Myhre (f. 1934). En allsidig gårdbruker som holdt liv i gardssmia, i tillegg til å være organist i Torpas 3 kirker. Når de etter hvert sluttet med dyr på gården, ble det mer drift i smia.

Svein Morten Myhre (f. 1965) satset 100 % på smia og profesjonaliserte driften på 80-tallet. Etterspørselen etter det norske og ekte har vært økende, og Myhre Smie er stadig i vekst og utvikling. Sønnene Martin (f. 1994) og Kristian Myhre (f. 1995) har tatt stafettpinnen videre, og selskapet består i dag av seks fulltidsansatte fordelt på to lokasjoner - Drammensveien 39 på Frogner i Oslo, og Vest-Torprunden 424 i Vest Torpa.

Vår visjon er at kundene våre skal være skikkelig begeistrede over å eie et produkt fra Myhre Smie. Vi legger stor stolthet i jobben vi gjør, og alt vi lager, er laget for å vare.