Hopp til hovedinnhold

Om Myhre Smie

I familiebedriften Myhre Smie holdes det tradisjonsrike håndverket i hevd

Karen og Sigurd Myhre foran gamlesmia

Svein Morten Myhre i aksjon ved ambolten

Myhre Smie holder til på gården "Lundheim", som ligger høyt og luftig til i Vest Torpa - en liten bygd midt mellom Lillehammer og Valdres. Her har vært smed siden bygdesmedens dager, da som smie for reparasjonsarbeid og tilvirking av nødvendigheter på gårdene omkring.

På Lundheim ble det drevet tradisjonelt jordbruk, først av oldefar Sigurd Myhre (f. 1900), så av bestefar, Erik Myhre (f. 1934). En allsidig gårdbruker som holdt liv i gardssmia, i tillegg til å være organist i Torpas 3 kirker. Når de etter hvert sluttet med dyr på gården, ble det mer drift i smia.

Svein Morten Myhre (f. 1965) gjorde smia til fulltidsjobb, og profesjonaliserte driften på 80-tallet. Etterspørselen etter det norske og ekte har vært økende, og Myhre Smie er stadig i vekst og utvikling.

All produksjon foregår i smia på Vest- Torpa. Vi har også en visningsleilighet sentralt i Oslo hvor det etter avtale er mulig å se et utvalg av produktene vi leverer.

Vi er stolte over håndverket vårt, og vår visjon er at du som kunde også skal føle på en stolthet over å eie et produkt fra Myhre Smie - et ekte kvalitetsprodukt som er laget for å vare.